30 syyskuuta 2013

142# Mieltä painavia asioita

Heippa, kuten huomaatte, olen pitänyt blogia hiljaiselolla jo viikon, sillä olen kaivannut vähän aikaa selvittääkseni hieman päätäni anonyymikommenteista johtuen.


Bloggaajana tiedän, että joko anonyymikommentit on otettava toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, tai sitten ottaa anonyymeiltä kommenttioikeus pois. Viimeiseksi mainittu vaihtoehto voisi olla kannattava, mutta haluaisin kuitenkin, että kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus kommentoida, oli sitten tunnuksia tai ei. Tällä hetkellä on bloggaaminen kuitenkin osoittautunut rankaksi, sillä saan paljon kommenttia ratsastukseeni liittyen. Eikö bloggaamisen pitäisi olla kaikille mukavaa?

"En suosittelisi... Noi teijän hepat menee iha pilalle
 ku niiitä ratsastaa kakstoist vee 
osaamaton tyttö joka ei osaa ratsastaa. 
Prosentit kisoistaki tuli varmaa säälist!!"

Tälläiset kommentit saavat helposti minutkin pahalle mielelle, enkä oikein ymmärrä, mitä kyseisen kommentin kirjoittaja hyötyy ilmoittaessaan minulle sekä samalla hevosten omistajille, että olen osaamaton, vielä keskenkasvuinen tyttö, joka pilaa ratsastuksellaan heidän hevosensa. Minulla on kyllä hyvät välit kumpaisenkin hevosen omistajiin, ja kyllä he henkilökohtaisesti ilmoittaisivat, milloin hevoset olisivat minulle liian vaativia, tai he huomaisivat hevosessaan muutoksia huonompaan suuntaan. 

Mielestäni tälläinen käytös ja kommentointi ei ole kellekään oikein. Bloggaaminen on henkisesti juurikin myös näiden kommenttien osalta rankkaa, oli minkä ikäinen kirjoittaja tahansa. Ei kukaan tee tätä sen takia, että saisi kasapäin arvostelevia kommentteja blogiinsa, joita allapäin sitten lukea. 


Blogitekstit ovat kuitenkin vain pintaraapaisu siitä, millaista oikeasti meidän arki on. Kukaan muu, kuin meidän talliporukka, ei tosiasiassa ole seuraamassa kentän laidalta ratsastustani, tai kenenkään muunkaan. On siis epäreilua, ei vain itseäni, vaan myös hevostenomistajia kohtaan, että minun ratsastustani ja heidän hevosia haukutaan ja kerrotaan vielä varmaan vuosikymmenien päästä kauhutarinoita lapsilleen osaamattomasta tytöstä, joka ratsasti selättömillä lämminverisillä, pilaten viimeisetkin ratsun rippeet, mitä niistä oli jäljellä. 

Olen saanut myös monta kommenttia kovakätisestä ratsastuksestani, vaikka tosiasiassa minua on kehotettu opettajienkin toimesta keräämään sitä ohjaa käteen ja pitämään vastaan. Istuntani saattaa myös olla teidän mielestänne aivan päin apinanpyllyä, kuten joku asian ilmaisi, mutta yhäkin, suurinosa minua opettaneista ovat sanoneet, että istuntani saattaa jopa olla paras asia ratsastuksessani. En todellakaan tahdo ylpeillä asialla, kuten muillakaan asioilla, joista minua on joskus kehuttu, mutta joskus minultakin menee hermot. 

Oikeasti kun ei kukaan teistä ole istunut näiden eläimien selässä, vain kokeakseen sen epäonnistumisen ja pelon tunteen jälleen kerran. Ei kukaan teistä ole jahdannut kumpaakaan näistä jouluaattona pitkin maanteitä, ensin lennettyään naama edellä jäiselle tielle. Ei kukaan teistä ole saanut näiden hevosten kanssa juuri niitä palikoita kohdilleen ja tuntenut, kuinka hevonen tanssisi allaan. Eli teillä on nyt hieman huono asema sanoa mitään vastaan. 


Uskoakseni kukaan anonyymeistä ei ole koskaan edes ollut näiden hevosten selässä. Te ette voi tietää, kuinka paljon hermojani nämä kumpikin ovat koetelleet, tai kuinka paljon kyyneleitä ja hikeä olen käyttänyt, jotta saisin hetken tuntea itseni osaavaksi. 

Te ette ole kokeilleet, kuinka nopeasti kumpikaan näistä hevosista saa revittyä hermosi riekaleiksi; loukkaantumisilla, temppuiluilla, haavereilla taikka pelleilyillä. On siis suorastaan julmaa, kuinka te, arvon anonyymit, kerrotte näiden hevosten omistajille, kuinka minä pilaan nämä hevoset. 

"Istut ihan päin apinanpyllyä!!1"

"Suosittelisen alkeistunneille menooo.."

"Ratsastat tosi kovalla kädellä!!!!"


Kyllä, minä tiedostan omat virheeni. Saatan ohjata hevosen esteillä liian reunaan, saatan katsoa alas, mahdollisesti en myötää tarpeeksi, tai myötään liikaa. Kantapääni eivät ihan aina ole alhaalla, Katseeni on joskus maassa sekä nyrkit eivät ehkä aina ole pystyssä. Joskus jalkani on liian takana, tai horjahdan satulassa. Aina en ole hypyissä mukana, enkä myöskään välty putoamisilta, mutta onko se teidän asianne? 

Minä käyn tunneilla ja minua opetetaan sekä neuvotaan, juurikin siksi, että voisin korjata nämä virheet sekä kehittyä ratsastajana. Minä hyppään vasta, kun omistajan mielestä on sen aika. Minä en ehkä osaa ratsastaa täydellisesti, mutta ei kukaan ole täydellinen. Ikää minulta löytyy vielä se sama kaksitoistavuotta, josta ratsastusta olen harrastanut alle puolet. Minä olen ratsastanut melkein koko ajan vain lämminverisillä ilman sen kummempaa opetusta. 

Tavatessani Poppisen ja Jätkän, monta ovea on avautunut, ja monta on vielä avaamatta. Olen onnekas, kun minulla on tukijoukot takanani, jonka avulla pystyn myös minä seisomaan jokaisen sanani takana. Voin saada sata negatiivistä kommenttia, mutta vastassa on kaksisataa puolustavaa kommenttia. Meidän tallilla ei kukaan ole yksin, ettekä te arvon anonyymit pysty vaikuttamaan siihen, että missä ratsastan ja miten. Tasan tarkkaan koko meidän talliporukka tietää kaiken minun ja Emmin omistajan blogeista, sekä kaikki puolustavat omiaan. Niin se vain toimii ja siinä se. 


Jo viime viikosta asti minulla on ollut kommenttien valvonta käytössä, jonka avulla saan seulottua kaikki ilkeät ja tarkoituksellisesti mieltä pahoittavat kommentit suoraan roskakoriin. Poissa silmistä, poissa sydämestä. Onneksi meilläpäin saa ratsastella miten haluaa, eikä kenelläkään arvon anonyymillä ole oikeutta tulla enempää minua, rakastamiani hevosia taikka läheisiäni haukkumaan, ja jos tulee, niin siinä saa vain ihmetellä ihmisten tyhmyyttä, sillä ei ole temppu eikä mikään etsiä tarvittavat tiedot lähettäjän henkilöllisyydestä. 

Toivottavasti teksti aukaisi jonkun silmät, keskustelua saa käydä ja mielipiteitä kertoa, hyvän maun ja asiallisuuden rajoissa kuitenkin. Tässä kuitenkin syytä nyt tähän pieneen taukoon. Paljon on tapahtunut, kuten kuvista voi päätellä, mutta selittelyt jäävät seuraavaan kertaan!

Kiittäen ja kuitaten, Reetta


44 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä postaus!! Jaan tämän blogissani jos on ok? :)

    VastaaPoista
  2. hei hyvä postaus Reetta! Ja mahtavaa tekstiä taas kerran, en voi muuta sanoa :)
    - eve koska kännykkä ei antanut kirjautua sisään :d

    VastaaPoista
  3. Hienosti kirjoitettu ja hyvä postaus! Itsellekkin on tullut noita anonyymien ilkeitä kommentteja, mutta itse pääsen yleensä yli niistä vain poistamalla ne ja unohtamalla, osa taas jää hetkeksi painamaan mieltä, mutt nekin unohtuu aikanaan.. ;)

    VastaaPoista
  4. Saavuin juuri blogiisi ja olet kirjottanut todella hyvän postauksen. olen myös itse saanut anonyymeiltä jopa törkeitä kommentteja omaan blogiini. Ihmiset varmaan luulevat,että nimettömänä saa huudella mitä vaan,mutta näin ei ole. Hevosmaailma on täynnä kateutta ja paskanjauhantaa, mutta mielestäni ihmisten täytyisi miettiä mitä nettiin kirjoittavat tai toisilleen kirjoittavat. Todella hyvä postaus :D good job!
    hennajaolli.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Liityin blogiisi lukijaksi, vaikuttaa oikein kivalta. :)

      Poista
  5. Todella hyvä postaus! Toivottavasti se saa ihmisä ajattelemaan. :)

    VastaaPoista
  6. Mahtavaa ja rakentavaa kommentointia ja mielipidettä. Hyvin saa vanhemmankin aivot raksuttamaan. Itsekin olen joskus ollut 12 ja halunnut kehittyä ratsastuksessa, kuten haluan tänä päivänäkin. Siksi käydään tunneilla, valmennuksissa ja ehkä kisoissakin nähdäkseen että onko työ tuottanut tulosta ja kehittymistä. Hienoja ajatuksia noinkin nuorelta neidiltä! Ja hyvää jatkoa ja menestystä sinulle noiden lämminveristen kanssa! :)

    VastaaPoista
  7. Ihan asiaa! Hyvä postaus, ehkä nuo anonyyminäkin nyt tajuavat, että etköhän huolehdi itse hevosten omistajien kanssa nuista asioista:) http://tuuliviiriponit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Heh, näitä anonyymejä löytyy joka lähtöön, jotka haluavat aiheuttaa vain pahaa. Kannattaa vain ottaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, eivät he pysty vaikuttamaan kenenkään elämään kirjoittamalla mitä ensimmäiseksi mieleen tulee. Syitähin näihin ilkeisiin kommentteihin ei tiedetä, mutta ketäpä se kiinnostaisikaan? He haluavat kuitenkin aiheuttaa vain pahaa, pilata toisen päivän ja saada huomiota. Älä välitä, naura niille!

    Pääasia kaikessahan on kuitenki se, että sinulla on hyvä mieli, teet asioita niin hyvin kuin voit ja hevoset ovat tyytyväisiä, eikös vain? Sinä itse tiedät omat virheesi ja mikä upeaa, sinä todella haluat kehittyä sekä korjata joitain osa-alueita, et tee sitä anonyymien vuoksi - vaan itsesi, sekä hevostesi. Valitettavaahan se on, mutta kuten tiedät ja varmasti jokainen noista anonyymeistäkin, kukaan ei ole täydellinen ja tämä hevosurheilu on ala, jossa on jatkuvasti kehitettävän varaa, niin itsensä kuin työskentelykumppaneidenkin kohdalla. Koskaan ei ole valmista ratsastajaa tai valmista hevosta.

    Sinä päätät miten sinä elät, toimit ja harrastat näiden hevosten kanssa. Tsemppiä tulevaisuuteen! ;)

    VastaaPoista
  9. Hyvä Reetta, oot kyllä tosi taitava kirjottamaan! :) Mä en oo ikinä ymmärtäny anonyymejä, mikä siinä on niin hienoa puhua paskaa nimettömänä ihan tavallisista ihmisistä. Sit vedotaan siihen et bloggaajat ottaa sillon riskin ku alkaa bloggaamaan, mut ei se niin mee... Ihmisien on ilmesesti ihan tajuttoman vaikee ymmärtää et bloggaajillakin on ne kuuluisat tunteet eikä pelkkä se, että kirjotat blogia, anna KENELLEKÄÄN oikeutta tulla puhumaan paskaa jossain ht.netissä tai blogejen kommenttibokseis muista. Mikäköhä siin on niin vaikeeta pitää niitä mielipiteitä TOISESTA HENKILÖSTÄ ihan omana tietonaan? :D Ja mitä se hyödyttää jos pääsee haukkumaan muita, siis muiden ratsastusta, ulkonäköä etc. minkä ei pitäis muiden elämään vaikuttaa mitenkään?

    Mutta siis niin, hyvä teksti! :)

    VastaaPoista
  10. Sä oot kehittynyt tosi paljon siitä Reetasta, joka aloitti sillon joskus Pikkistä ratsastamaan :)
    Tuon ikäiseksi mun mielestä sulla on tosi hyvä istunta, siistiä ratsastusta ja oikea asenne tähän hommaan. Sulle on tarjoutunut aika hyvät tilaisuudet ratsastaa hevosia ja voi olla, että ne haukkujat ovat vain kateellisia tästä, koska monella ei ole yhtä hyvä tilanne. Monet tuon ikäiset käyvät kerran viikkoon ratsastustunnilla ja thats it, eikä monellakaan ole edes hoitohevosta tai edes mahdollisuutta harjata itse hevosta tunnille.
    Tsemppiä harjoitteluihin :)

    VastaaPoista
  11. Tää oli tosi hyvä postaus ja oot mun mielestä tosi kaunis ja hyvä ratsastaan:) tsemppiä sulle!:)

    VastaaPoista
  12. ihana postaus!! :3

    VastaaPoista
  13. Ihan täyttä totta! Joskus ihmiset eivät vain ajattele, että vaikka pääseekin kirjoittamaan pahojaan suoraan "nimettömänä" niin siitä tulee monelle osapuolelle paha mieli ja tuoko se sitten jotai mielihyvää sille nimettömälle? Ja muutenkin jos ei aina suju niin kai se itsekkin tietää eikä aina ulkopuolisten tarvitse tulla siitä sanomaan kun on jo tarpeeksi huono fiilis. Eikä muutenkaan _kukaan_ ole täydellinen niinkuin itse sanoit! Varsinkin kun olet vasta 12 niin sähät oot siihen nähden erittäin taitava, sillä ei monetkaan 12 vuotiaat osaa noinkaan hyvin ratsasta! Ja sait muuten munkin silmät ihan aukenemaan, siis tässä asiassa, että sähän olet siis vasta 12 ja sä kirjoitat ihan älyttömän hyvää, asiallista ja kypsää tekstiä! Tsemppiä sulle Reetta jatkoon äläkä välitä noista anonyymeistä! :)

    VastaaPoista
  14. Voivoivoivoi anot..... Mmitään säälittävämpää ei oo! On ehkä totta että monilla on ennakkoluuloja nuoria ratsastajia kkohtaan. Mutta miten sitä muka kehittyisi jossei kukaan anna mahdollisuutta? Onhan Se totta että olet nuori etkä ammattiratsastaja, niinkuin ei moni meistä olekkaan, ja joistakin voi olla vastuutonta antaa lapsen mennä itsenäisesti (?), mutta kysympäs nyt teiltä anoseni, että miten muuten sitä oppii, jos ei kukaan saa tehdä rajan rikkomisia ja tehdä oikeasti töitä sen eteen, että pääsee edistymään. Eikä ne hevoset pilalle mene for god sake! Nehän ne meitä opettaa! Ja näistä, jotka pääsevät aikaisemmin oikeasti puuhailemaan myös itsenäisesti, heillä on paremmat valmiudet omaan hevoseen tai yp hevoseen! Että ensi kerralla arvon anonyymit voisivat katsoa peiliin ja tarkistaa että itsellä on kaikki hyvin, keskittyä vain omaan itseensä ja jättää tuollaiset säälittävät ilkkumiset sinne masunpohjalle!
    Tsemppiä teille, Anna kiittää ja kuittaa ;)

    VastaaPoista
  15. Totta puhut, tämä anojen touhu todella alkaa tympimään, itselläni ollut ihan samaa, mutta toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep! :) Haters gonna hate, oli kyseessä sitten ihminen taikka eläin.

      Poista
  16. Hyvä Reetta, anna anonyymeille kyytiä! :D En tajua, että miksi nää anonyymit tulee haukkumaan sun ratsastustaitoja, etenkin kun he väittävät sun ratsastaneen kovalla kädellä, vaikka todellisuudessa uskon, ja tiedän että sulla on tosi vakaa ja rento käsi, mutta tarvittaessa hyvä tuntuma, ja kunnon ohjasote :)!

    VastaaPoista
  17. En ymmärrä miten jotkut kehtaavat haukkua toista..

    Varsin pätevää, jos osaa valokuvan perusteella opettaa toista ratsastamaan. Valokuva kun näyttää sen yhden pienen hetken, sekunnin murto-osan... Se ei ole koko totuus.

    Suurinmalle osalle ratsastus on vain harrastus ja siitä ei koskaan tule mitään muuta. Kaikilla on eri tavoitteet. Tavoite voi olla pelkästään rentoa, mukavaa puuhailua yhdessä hevosen kanssa. Ei sen tarvitse olla tähtitiedettä, mainetta, kunniaa ja olympia ratoja.

    Jokainen joskus aloittaa. Jokainen tekee joskus virheitä. KUKAAN ei koskaan voi oppia ratsastuksesta ja hevosista kaikkea. Vain todella harvat pääsevät huipulle.

    Enkä usko, että nämä haukkuvat anonyymit olisivat mitenkään järin kaksisia ratsastajia itsekään. Tai mieleltään ovat ainakin todella köyhiä. Heillä tuskin on opettajan pätevyyttä, heitä ei ole pyydetty opettamaan, heille ei makseta siitä, joten voivat pitää mölyt mahassaan ja keskittyä omaan ratsastukseensa :) Häpeäisivät.

    Ylipäätään minua harmittaa miten hevosmaailmassa on niin paljon kateellista kyräilyä ja haukkumista. Pilataan upea harrastus moisella sairaalla toiminnalla.

    En ole ennen lukenut blogiasi enkä tiedä sinusta mitään, mutta koeta jaksaa ja jatka siitä mistä itse nautit! :)
    ~ PV

    VastaaPoista
  18. Oikein kiva blogi, hyvät kuvat ja tekstit asiallisia. Tulen toistekin :)

    VastaaPoista
  19. Olet todella taitava kirjoittaja, jos tosiaan ikää on vain 12vuotta. Elä välitä haukkujista, tsemppiä sullekkin:)!

    VastaaPoista
  20. Hyvin sinä kyllä kirjoitat!

    VastaaPoista
  21. Kirjoittamisestasi ei todellakaan huomaa nuorta ikääsi (luulin aluksi sinun olevan jo vanhempi), pikemminkin on mukava seurata kasvamistasi ja edistymistäsi hevosten parissa. Olet jo nyt tosi hyvä ratsastaja, etkä todellakaan pilaa kenenkään hevosta. Anna ilkeiden kommenttien vain mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kiusaajat vain ovat sulle kateellisia! Tsemppiä sulle ratsastukseen! :)

    -RP-

    VastaaPoista
  22. Itse tutustuin juuri blogiisi ja kuvien/videon perusteella olet todella taitava ratsastaja, vaikka oletkin vielä nuori. Jätä ne kommentit kokonaan huomiotta, sillä yleensä ne ovat vain kateellisten kommentteja :) Jatka reippaasti samaan malliin.

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?